Чому вам потрібно замінити відсутні зуби? Стоматологія Сумська область

Наскільки часто відсутні зуби?

Ви можете здивуватися, дізнавшись, що гіподонтія (вроджена відсутність зубів) – це захворювання, яке вражає приблизно  кожного 20-го дорослого у Великій Британії , крім того, є ті, хто втратив зуб або зуби внаслідок нещасного випадку, а також багато випадків, коли лікування не проводилося. карієс призвів до втрати зуба.

Загалом є багато дорослих, у яких відсутній один або кілька зубів.

Ми можемо запевнити вас, що відсутність зубів – це проблема, яку наші стоматологи регулярно вирішують із вмінням і співчуттям (ми встановили понад 20 000 імплантатів!).

Причини відсутності зуба або заміни зубів:

  1. Вплив на самовпевненість

Розрив, спричинений відсутністю зубів, може вплинути на вашу впевненість і самооцінку.

Люди з відсутніми зубами можуть прикривати рот під час сміху чи розмови або уникати посмішки та інших рухів, які демонструють зуби.

2. Інші зуби перевантажуються

Кожен зуб має своє призначення, чи то пережовувати їжу, чи чітко говорити. Коли зуби відсутні, це порушує баланс між зубами, що залишилися, змінюючи тиск прикусу. Це може призвести до того, що зуби, що залишилися, зіткнуться з підвищеним робочим навантаженням і потенційно змінять положення або піддадуться зносу.

3. Структура кісток може змінюватися

Коли немає зуба, ясна та кістка більше не стимулюються, і це може призвести до того, що кістка щелепи скорочується, а ясна відтягується. Можуть постраждати сусідні зуби, що знову підвищує ризик подальшої втрати зубів.

Зовнішність людини також може негативно вплинути: зменшена кістка щелепи робить обличчя старшим, а щоки порожніми та, швидше за все, обвисають.

Ви знову можете насолоджуватися повноцінним і різноманітним харчуванням

Для багатьох відсутність зубів заважає їм насолоджуватися їжею, обмежуючи те, що вони можуть їсти.

Залежно від обраного лікування відсутності зубів, ви можете виявити, що повноцінне, різноманітне харчування знову розблоковано, їжа знову є чимось, що приносить задоволення.

Рішення може бути справді довгостроковим

Різні рішення щодо відсутності зубів забезпечують різний ступінь довговічності. Частковий протез може здатися економічно ефективним варіантом, але лише в 40% випадків він служить п’ять і більше років.

Навпаки, зубні імплантати мають 98% успіху і часто служать протягом усього життя , оскільки імплантат стає частиною щелепної кістки, повторюючи функцію природного зуба. У 90% випадків імпланти залишаються ефективними через 15 років після їх установки.

Лікування втрачених зубів – це інвестиція, однак якщо порівнювати вартість поточної стоматологічної допомоги для вирішення багатьох проблем, які можуть створити ці втрачені зуби, у довгостроковій перспективі ці витрати, ймовірно, будуть витраченими недаремно.

Варіанти заміни втрачених зубів

Є кілька варіантів для кожного, хто розглядає можливість заміни своїх відсутніх зубів. Це часто залежить від низки факторів, таких як ваш поточний стан ротової порожнини, кількість відсутніх зубів і бюджетні потреби.

Найкраще лікування для вас буде обговорено під час консультації з одним із наших стоматологів, для короткого огляду перегляньте наш інформаційний бюлетень тут.

  1. Частковий протез

Частковий протез складається зі знімної акрилової пластини або металевого каркаса, який утримує один або кілька штучних зубів на місці.

Незважаючи на те, що це недорогий варіант, він також має найнижчий відсоток довгострокового успіху – він триває п’ять років лише у 40% випадків.

Часткові зубні протези є знімними, тому вони пропонують зовсім інші враження від імплантатів, які функціонують як природний зуб.

2. Містоподібний протез із смолою.

Цей варіант лікування фіксує штучний зуб до задньої частини сусідніх зубів за допомогою металевих «крил». Рівень успішності є високим, у 88% випадків міст прослужить щонайменше п’ять років, хоча середня тривалість життя не перевищує семи років.

Одним із недоліків є те, що в деяких випадках можна побачити метал, який утримує штучний зуб, крізь природний опорний зуб.

3. Звичайний міст

Звичайний міст – це фіксований штучний зуб/зуби, які утримуються на місці за допомогою коронок на сусідніх зубах.

Цей варіант має хороший рівень успіху та є довгостроковим рішенням, ніж раніше згадані методи лікування. Однією з потенційних проблем, яку слід враховувати, є те, що це може пошкодити сусідні зуби, оскільки вони «запилюються», щоб звільнити місце для моста.

4. Зубні імплантати

Зубні імплантати мають найвищий рівень успішності, а також є варіантом, який діє ближче до природних зубів. Вони допомагають підтримувати рівень кістки там, де були видалені зуби.

Вони мають чудовий рівень успіху і в більшості випадків триватимуть усе життя. З точки зору зовнішнього вигляду та функції, їх можна лікувати так само, як природний зуб.

Хоча зубний імплант може бути найдорожчим варіантом, той факт, що це варіант лікування, який зазвичай триває довгостроково, допомагає компенсувати ці початкові витрати.