Що відбувається з вашими зубами, коли ви хворієте? Профілактична стоматологія Суми

1. Зневоднення

Блювота та ліки, такі як протинабрякові засоби, не тільки зневоднюють організм, але й порожнину рота, і сухість у роті не є хорошою новиною для зубів. Якщо у вас мало слини, у вас мало чарівного інгредієнта, який підтримує зуби чистими та pH-нейтральними, тому дотримуйтесь порад свого лікаря та вживайте цю рідину. Але перш ніж запастися медом і лимоном, лимонадом і апельсиновим соком – зупиніться! Це найгірше, що можна завдати своїм зубам, тому що в них дуже багато кислоти та цукру. Замість цього частіше потягуйте воду – або, якщо вам потрібен цей заспокійливий напій, потягуйте його через паперову соломинку, або використовуйте водяний «переслідувач», щоб видалити липкі інгредієнти з емалі.

2. Блювота

Блювота призводить ваші зуби до частого контакту зі шлунковою кислотою – яка приблизно така ж потужна, як кислота акумулятора! Тож не дивно, що хвороба може призвести до руйнування зубної емалі, що, у свою чергу, робить зуби крихкими, надчутливими та вразливими до карієсу. Але ось проблема: перше, що ви захочете зробити після блювоти, це почистити зуби. не треба! Негайне чищення означає, що ви просто розтираєте рот цією «кислотою акумулятора». Замість цього прополощіть рот водою або безалкогольним фтористим ополіскувачем. Зачекайте 30 хвилин, потім почистіть, як зазвичай.

3. Синусовий тиск

Сильні застуди, віруси грипу та інфекції носових пазух можуть спричинити зубний біль, який ви можете вперше помітити під час руху. Ви можете зняти тиск, обернувши ніс, щоки та очі теплим мокрим рушником. Однак, якщо зубний біль не зникає після вашої хвороби, зверніться до свого стоматолога, щоб переконатися, що це не щось серйозніше.

4. Ліки

Сиропи, солодкі ліки та пастилки домінують на полицях від застуди та грипу в аптеках – але вони дуже, дуже шкідливі для ваших зубів! Шукайте версії без цукру, якщо можете; пити тільки воду; і продовжуйте полоскати рот, щоб контролювати гінгівіт (запалення або кровоточивість ясен) і неприємний запах з рота. Рідина для полоскання рота, що містить хлоргексидин, також допомагає очистити бактерії та прискорити загоєння ран у роті.

5. Брак енергії

Коли все, що вам хочеться зробити, це залізти під ковдру і залишитися там, чищення щіткою та зубною ниткою часто відходять на другий план. Але це найгірший час, щоб нехтувати гігієною ротової порожнини – це ваша перша лінія захисту від наслідків зневоднення, блювоти та ліків, які роблять вашу посмішку вразливою до карієсу та проблем із яснами. Зберігайте свою енергію будь-якими способами, але зберігайте лише дві хвилини кожного ранку та вечора, щоб почати чистити зуби. Ми обіцяємо, що від цього ви почуватиметеся краще.

6. Зміна кольору зубів

Якщо вранці підійти до дзеркала, коли ви захворіли, ви можете помітити, що ваші зуби виглядають по-іншому – жовтішими або плямистими. Це може бути пов’язано з наслідками зневоднення, ліками, що містять цукор, які залишаються на зубах протягом ночі, або нехтуванням чищення під час хвороби. Продовжуйте пити воду, щоб залишатися зволоженою, і чистіть зуби перед сном і після прийому ліків – і пам’ятайте: плюйте, не змивайте, щоб отримати користь від фтору у вашій зубній пасті.

Звичайно, якщо у вас уже є чудова процедура гігієни порожнини рота, яка використовує правильні засоби та найсучасніші методики, ви матимете більше можливостей, щоб подбати про свої зуби під час хвороби!